O festivalu

ritem srca do tega trenutka

O imenu

Prvotna pobuda za festival DRG je prišla iz Maribora, natančneje iz društva Anton Murko in Salezijanskega mladinskega centra Maribor. Takoj smo se tej ideji pridružili tudi mi, torej Radio Ognjišče. Že drugi festival je potekal pod imenom Ritem Duha, ki je bila izpeljanka iz zmagovalne pesmi Glorie, Ritem srca.

Žal so se idejne, posledično pa tudi organizacijske poti z SMC Maribor razšle, tako da smo ostali sami. Mariborčani so poskušali festival in tudi ime ohraniti v Mariboru, kar pa jim zaenkrat ni uspelo, mi smo se odločili za malo drugačno pot, ki se vije s srečanji Stična diha po vsej Sloveniji in zaenkrat kaže, da smo se prav odločili.

Slavilno glasbo smo še bolj približali malim skupinam, glasbeniki pa se tudi lažje odločijo za sodelovanje, tako imamo vsako leto nekaj novih obrazov. Seveda smo morali iskati tudi novo ime in najbližje je bila izvirna oblika, torej Ritem srca.

O tekmovalnosti

V preteklih letih je vsak festival dal zmagovalko festivala, letos pa smo se odločili, da festival RITEM SRCA do nadalnjega ne bo tekmovalne narave. S tem bi radi dosegli, da so zmagovalci vsi, ki bodo predstavili nove pesmi. Festival bo po našem mnenju s tem dobil tudi bolj združevalno funkcijo. Prav tako se želi dati še več pozornosti spremljevalnemu programu, ki je vsako leto bogatejši in ga sooblikujejo vsi nastopajoči. 

Pogled v zgodovino

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij