Enzo Hrovatin - zmagovalec Ritma Duha 2012 - 20. 10. 2012

"Vsi smo se počutili kot zvezde. Večer, ki je za nami, je pustil sledi. Gorele so luči in utripala so srca. Zdaj gremo vsak po svoje naprej in iščemo Življenje, znali pa bomo reči zaupam Vate! In TI nam boš dal tolažbo!"

S temi besedami sta  voditelja Mateja Feltrin Novljan in Marjan Bunič zaključila letošnji Ritem Duha, ki je navdušil vse zbrane v Mariboru. Iskrena hvala vsem sodelujočim, res pripravili ste izjemen večer Ritma Duha 2012.

Nagrado strokovne komisije je razglasil predsednik strokovne komisije Antonio Tkalec.
"Velik blagoslov je biti tukaj z vami. Hvala, da sem lahko z vami slavil Nebeškega očeta. Ni lahko izbrati najlepšo in najboljšo skladbo. Vse so bile fenomenalne. Lahko rečem, da je po mnenju strokovne komisije zmagovalna skladba Jezus vate zaupam, ki jo je zapel Enzo Hrovatin", je najpomembnejšo odločitev sporočil Antonio.

Nagrada občinstva  je šla v roke Mete Horvat, ki je zapela pesem z naslovom Vem.

Nagrado za najboljše besedilo je razglasila članica komisije Anamarija Jemec. Vsem zbranim v dvorani je povedala, da je bilo izredno veselje prebirati letošnja odlična besedila. Posebej je poudarila, da so besedila ocenjevali samostojno, brez pogleda na glasbo.


Najboljše besedilo je pesem  Tvoje barve Leona Oblaka, ki jo je na Ritmu Duha 2012 zapela Petra Hvala.

Petra Hvala 

Tudi letos je, tako kot lani, v spremljevalnem programu nastopil odličen band:

  • Dorian Granda - bobni
  • Matej Tekavčič - bas
  • Martin Lunder - kitara
  • Miha Gorše - klaviature / kitara

Lani so s pevcem Alexom Volaskom več kot navdušili. Letos pa je bil  z nami hrvaški supertalent, Antonio Tkalec in naš p. Janez Ferlež. Spet je bilo nepozabno.

 

Komisija predizbora v sestavi Ivan Hudnik, Marjan Bunič, Miha Turk, David Veber in Tadej Sadar, je v torek, 5. junija 2012, izbrala tiste, ki jih bomo slišali 20. oktobra 2012 v dvorani zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Vrstni red je bil izžreban javno v neposrednem prenosu na radiu Ognjišče, 3. 10. 2012.

Izvajalec skladbe

 

Naslov skladbe

01 PROJEKT CANTA!  

SUPER STAR
Prisluhni!

02 META HORVAT  

VEM
Prisluhni!

03 PETRA HVALA

 

TVOJE BARVE
Prisluhni!

04 ODKLOPLEN GREGA

 

POT V ŽIVLJENJE
Prisluhni!

05 ENZO HROVATIN

 

JEZUS VATE ZAUPAM
Prisluhni!

06 PETRA GORŠE

 

BREZ BESED
Prisluhni!

07 2RIBI5HLEBOV

 

TAK DAN
Prisluhni!

08 KANAAN

 

SVET JE ČAS
Prisluhni!

 

Zmagovalka 10. Ritma Duha je bila pesem Razlij ljubezen v izvedbi skupine Vocabella

Lanski festival Ritem Duha je bil jubilejni 10. in je v vsem izpolnil pričakovanja. Žirija v sestavi: Rok Trkaj, Tina Kadunc - Tiana, Judita Karba, Sašo Mugerli, Robert Rolih in Simon Kociper, je izbrala zmagovalno pesem - Razlij ljubezen v izvedbi skupine Vocabella.

Obiskovalci v dvorani so za svojo izbrali pesem Hrepenenje skupine Sij. Nagrado za besedilo pa je prejela pesem z naslovom Moj psalm avtorja Gregorja Čušina, ki jo je odpela Meta Horvat.

V spremljevalnem delu je navdušil Alex Volasko, dvorana je vzvalovala ob prihodu vseh nastopajočih, ki so se združili v en sam glas, ki je slavil Gospoda, piko na i pa sta v spremljevalnem koncertu postavila Sašo in Robi.

Organizatorja sta bila

Žirija 2012

▼ Antonio Tkalec; avtor in izvajalec DRG

▼ Pater Janez Ferlež; avtor in izvajalec DRG

▼ Agneza Levanić; avtorica DRG

▼ Anton Arko; kitarist, pevec, avtor

▼ Tadej Petreski; kitarist

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij