6. festival Ritem Duha - 20. 10. 2007


▲ Zmagovalka 6. festivala je bila Petra Stopar.

Žirija festivala Ritem Duha 2007:

Dragica Kladnik - Dada; pevka, pedagoginja
Gregor Štibernik; avtor, glasbenik
Anamarija Jakob; prof. klavirja, avtorica DRG
Marjan Bunič; pevec, avtor DGR
Peter Pučnik; duhovnik, salezijanec, avtor DRG
Ivan Hudnik; pevec, avtor

Johnny Bravo

Borut Manfreda in Primož Janež sta resno delo glasbenega dueta začelapred šestimi leti, ko sta začela tesno sodelovati z avtorjem LeonomOblakom. V šestih letih se je Johnny Bravo prebil iz anonimnosti,nastopil na dvanajstih glasbenih festivalih, med drugim tudi na MMSin dvakrat na EMI. S štirimi nagradami sta fanta opozorila nase inzrla v nove načrte.

Tiana

Tiana je, kadar ni na odru, Tina Gačnik, ki prihaja iz Zdenske vasi pri Dobrepolju. Po končani gimnaziji v Želimljah je danes uspešnaštudentka Fakultete za upravo. Z glasbo sta povezani od malega, zapisana je klavirju in solo petju. S svojo prvo lastno skladbo je nastopila tudi na mednarodnih tekmovanjih.
Tiana ječlanica vokalne skupine Sekstet Komplet, slišite pa jo lahko tudi v narodnozabavni zasedbi Ansamblu bratov Štrukelj.

Avizo

Moto zasedbe je preprost: Peti, peti, peti in pri tem uživati! Prihajajo iz Besnice pri Kranju, znanim napevom nadevajo svojo preobleko od leta 2001, sicer pa so prijatelji že dlje časa. Skupaj so namreč prepevali v mladinskem zboru sv. Tilen. Srečujejo se s pomanjkanjem časa, ki je, kaže, kronična bolezen mnogih.

Odsev

Korenine imajo v Naklem, sestavlja pa jih pet mladostno razpoloženih članov,ki skupaj odsevajo že skoraj dve leti. Bistvo njihovega glasbenega izraza sta oznanjevanje in slavljenje Gospoda, ki jim je naklonil ljubezen do melodije in ritma.

Orans

Prihaja iz župnije sv. Peter pod Svetimi Gorami. Jedro skupine predstavljajo Primož Hriberšek, s kitaro in glasom, Valentin Božiček z bobni in paličicama in Andrej Antonijo Černelč z bas kitaro.

Rozalije

Gimnazijo Želimlje smo nocoj že omenili. V njenih klopeh so sklepaleprijateljstva tudi štiri dekleta, ki prihajajo z različnih koncev dežele. Bernardka, Šentjernej, študentka etnologije in kulturne antropologije; Karolina, Postojna, zapisana politologiji, Polona, Rovte pri Logatcu, študentka likovne pedagogike in Mateja, Šentrupert, študentka novinarstva.

Njegovi otroci

Krščanska rock skupina je pod tem imenom začela ustvarjati konec minulega leta. Člani zasedbe prihajajo iz župnij Prečna pri Novem mestu in Šmihel. Prvi Njegovi otroci so nastali že pred 23-imi leti, najmlajši pa pred 17-imi. Sodelujejo pri mnogih župnijskih aktivnostih.

Petra Stopar

Tisti, ki poznajo njena otroška leta pravijo, da sta z glasbo povezani vse od… Saj veste: najprej doma, nato pevski zbori, glasbena šola in flavta… Tudi v Petrini biografiji je zapisano: gimnazija – Želimlje. Na njej je zvesto sodelovanla na kantavtorskem festivalu in se z eno izmed skladb uvrstila na festival Nova scena.

Ingrid Müller

Poglejmo v njeno pevsko izkaznico: Ingrid prihaja iz Gornje Radgone, kjer igra tudi v tamkajšnjem Harmonikarskem orkestru. Tudi ona je svoj glas in veselje biti na odru kalila vseh osem let osnovne šole v vrstah pevskega zbora in hkrati samostojno nastopala na različnih prireditvah.

Trinitas

Karin, Mojca in Tara, tri mlada, nasmejana dekleta, zaljubljena v življenje, prijateljstvo in ljubezen samo. Vilonski ključ so na notno črtovje zapisale pred štirimi leti, v taktih doslej pa so se predstavile namnogih festivalih, koncertih, izdale svoj CD in posnele nekaj zabavnih skladb.

Skupina Pot

Skoraj vso odgovornost za to, da skupina obstaja ima župnik Jože Brečko, ki je maja pred šestimi leti rekel Nuši: »Jutri pa na šmarnice prinesi kitaro, da bo bolj veselo…« In veselje traja vse do danes. Zasedba se je v letih nekoliko spremenila, prišliso moški glasovi. Ko se jim je pred letom in pol pridružil Aleš, je z avtorstvom kmalu postal motor skupine.

Nova zapoved

Mladi so, prihodnje leto bodo najstniki. V teh minulih okroglih desetih letih so se v Novi zapovedi menjavali člani in glasbeni slogi. Danes izvajajo krščansko rock glasbo in poudarjajo slavljenje. Zaupajo v vodstvo Sv. Duha in v njegovo varstvo izročajo svoje delo.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij