Naj pesem Ritma srca 2014: Za teboj Gospod! - 23. 10. 2014

Večer Ritma srca 2014 je prinesel veliko lepega. Najprej rojstvo devetih novih duhovnih pesmi, prav tako pa tudi mladostno veselje vere, ko je polna športna dvorana Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano valovala v slavljenja Boga.

V prvem delu festivala je nastopilo devet izvajalcev z devetimi novimi duhovno ritmičnimi popevkami. Uživali smo ob vseh. A cilj festivala je bilo izbrati tisto, ob kateri bo ritem srca za nas najlepši:. Izbrati "naj pesem" festivala. In to je letos postala pesem Za teboj Gospod!, ki jo je zapel Klemen Jager.

 

 

Posnetki posameznih festivalskih pesmi ▲

 

V izbor te naj skladbe so se z SMS glasovanjem lahko vključili tako poslušalci pred radijskimi sprejemniki kot občinstvo v dvorani.

Franci Rotar
Franci Rotar ▲

Andrej Jerman
Andrej Jerman ▲

Borut Skočir
Borut Skočir ▲

Tina Kadunc - Tiana
Tina Kadunc - Tiana ▲

Sara Selan
Sara Selan ▲

Irena Premrn
Irena Premrn ▲

Projekt Canta Projekt Canta ▲

Petra Gorše
Petra Gorše ▲

Vsi sodelujoči izvajalci so se pretekle tedne večkrat srečali na pripravah za festival ter na snemanjih oddaj, se pri tem dobro spoznali in se imeli lepo, rodila pa so se že tudi spontana sodelovanja med njimi... Zato se vsi prav dobro zavedajo, da je tekmovanje za naj pesem postranskega pomena, pa vendar daje večeru nekaj dodatne napetosti in adrenalina, zato ga ohranjamo. A glas stroke so bili nocoj kar izvajalci sami. Tokrat so oni oddali glas za tistega kolega oziroma kolegico, ki jih je najbolj prepričal. En glas pa je prispevalo občinstvo prek poslanih SMS-ov.

Veselje izvajalcev po razglasitvi...
Veselje po razglasitvi ▲

Slavljenje

V slavilnem delu letošnjega festivala Ritem srca je oder zasedel bend, ki so se mu pridružili letošnji izvajalci, hkrati pa se mu je na sosednjem odru pridružil 90-članski Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Skupaj s polno dvorano je odmevala doživeta slava Bogu.

Tudi letošnji festival se je zaključil z blagoslovom. Vsem nastopajočim, sodelujočim, obiskovalcem v dvorani in poslušalcem preko radijskih valov ga je podelil br. Marko Senica.

Blagoslov

Oglejte si utrinke festivala v fotogalerijah!

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij