4. festival Ritem duha - 1. 10. 2005


foto: Benjamin Pezdir

Živa voda

Zasedba deluje že nekaj let, njeno ime pa v sebi združuje tiste dve stvari, ki se ju trudijo podajati tudi v svojih pesmih: vero in življenje. Izpolnjuje jih igranje pred Njim, v cerkvi, sem in tja, pravijo, pa radi obiščejo kak festival. Pesem Hvalnica na začetku pričuje o temni plati življenja, v drugem delu pa opozarja na Boga, ki v stiski vedno znova ponudi pravo pomoč.

Peter Januš

Pevsko pot je začel leta 2003 z zmago v oddaji, ki išče sveže glasbene talente. Postal je Idol, izdal ploščo in pridno nastopal na številnih festivalih, ki so mu prinašali dobre uvrstitve. Lani nas je ogreval v spremljevalnem programu Ritma duha, letos tekmuje! Ponosen na načela in vrednote, ki izhajajo iz njegovih krščanskih korenin, bi rad ljudem predstavil pravo Luč. Zato že v naslovu trdi : On je luč!

Utrinki

Šest deklet in štirje fantje prihajajo s Škofjeloškega in se na glasbenem nebu utrinjajo pet let. Pojejo, pojejo, da ljudem veselje delajo... Sami so največ veselja deležni prav v pevski družbi, ob odkrivanju novih napevov in takrat, ko sij melodij skušajo preliti na poslušalce.

Dominik

Skupina je svoje korenine pognala pod okriljem bratov dominikancev v Žalcu. Vse od začetka ustvarjajo lastno avtorsko glasbo in prek nje išejo oseben stik z Bogom. Pogosto igrajo in njihov dnevnik je poln krasnih spominov na sv. maše, poroke, festivale, srečanja. Dodajo torej nov list: Ritem duha 2005.

Heart Band

Skupina nastopa šele pol leta, pa vendar ima trdne temelje, saj pod različnimi imeni in v različnih zasedbah deluje že skoraj desetletje. Jedro je bratsko razdeljeno, sestavljata ga Primož in Zvone Vasle. Cela vrsta glasbenikov je v minulih časih dajala pečat skupini in fantje so jim za vse peigrano skupaj hvaležni. Zdaj skupino sestavljata še Tomaž Jezernik in Dejan Voh, ki z mladostno energijo in zanosom skrbita za potrebno dinamiko. Tudi Heart band rad in precej nastopa in tako želi vstopiti med mlade s predstavitvijo največjih vrednot: vere, upanja in ljubezni.

Mateja Novak in člani skupine Nov korak

Mateja prihaja iz Komende in trenutno končuje študij solopeja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Kot solistka je sodelovala z različnimi zbori, vodila otroške in mladinske zasedbe in se preizkusila tudi v prirejanju številnih duhovnih napevov. Pot jo je vodila tudi k Novemu koraku, ki deluje pri sv. Križu v Ljubljani. Za Ritem duha so znova združili moči in pripravili Zakaj – zato.

Petra Stopar

Petra ima pri svojih 21. letih že celo vrsto glasbenih spominov. Mnogi so povezani z gimnazijskimi časi in želimeljsko Strgano struno, pa pevskim zborom in vokalno skupino Carmen. Z glasbo se resno srečuje vse od osnovnošolskih odrov, odločila se je tudi, da se loti odkrivanja solopevskih mojstrovin. Minulo poletje je Petra nastopila na festivalu Nova scena in si pripela 5. mesto. Prepričana je, da je glasba na vsakem koraku, kadar so le čas, volja in veselje.

Aynee

Po izidu prve plošče leta 2001, mnogih koncertih in drugih predstavitvah je z nami orala festivalsko ledino, saj je nastopila na prvem festivalu Ritem Duha. Vzporedno je več let nastopala tudi v musiclu Joshua, kjer je pela in igrala glavno vlogo Desiree. Glasba predstavlja pomemben del njenega življenja tudi danes, ko najraje zapoje hčerki Ani. Aynee še vedno ustvarja nove pesmi in eno teh nam bo predstavila nocoj – Bog z menoj.

Trinitas

V pesmi Vse si dal mi, se bodo predstavile Karin Zemljič, Mojca Polh Budja in Tara Sinkovič. Štajerke so na skupni glasbeni poti od konca leta 2003. Iskrica za njihovo glasbeno rast v skupini je prišla s strani Založbe VOX. In danes skupaj vadijo, snemajo, nastopajo in se udeležujejo tudi raznih festivalov. Lani so, denimo, nastopile na treh in se v svoje gnezdo vračale z lepimi uvrstitvami. Povejmo, da so vse tri tudi instrumentalistke, solopevke, v "prostem času" pa dijakinje škofijske gimnazije Antona Martina Slomška.

Luč v nas

Po začetkih sodeč so fantje in dekleta, 8 jih je, na začetku svoje poti. Nanjo so stopili marca letos. Ustanovitelj in glavni vodja Luči v nas je Tadej Horvat, njihovo glasbo pa sestavlja več različnih zvrsti: filmska, pop, rock in druge. Skladba Ljubezen Tvoja nikoli ne mine je njihov prvi in zaenkrat edini večji glasbeni poskus, s katerim bi se radi lepo predstavili poslušalcem Ritma duha.

Svetnik
spremljevalni program

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij