Skupina SPES

Glasbena skupina SPES je skupina mladih glasbenikov z Notranjske in Prlekije, ki jih poleg družinskih in prijateljskih vezi združuje tudi glasba. Izvajajo širok repertoar, zlasti sodobne krščanske glasbe, med njimi tudi avtorske. Člani skupine SPES so v osnovni zasedbi Urška Ivančič (vokal), Monika Ivančič (violina, vokal), Bojana Škrlj (klaviature, vokal) in Luka Škrlj (kitara, vokal), ob večjih glasbenih dogodkih pa se jim različni glasbeniki.

spes fb 01

Z ustvarjanjem sodobne krščanske glasbe želijo pričevati Zanj in današnji generaciji približati to čudovito Božjo ljubezen, ki nas obdaja. Preko avtorskih pesmi stremijo k pristnemu izražanju krščanskih vrednot.

spes fb 02 spes fb 03

Nadeli so si ime SPES, kar v latinščini pomeni upanje, ki ga je potrebno ohranjati v vsakem trenutku življenja in ga živeti v polnosti. Saj kot beremo v Sv. pismu: "Oklepajmo se neomajne izpovedi upanja, ker je On, ki je dal obljubo, zvest." (Heb 10)

Na letošnjem festivalu se je skupina SPES predstavila s pesmijo Blagor Ranjenim, za katero je besedilo in glasbo napisala članica skupine Bojana Škrlj.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij