Skupina SPES

Glasbena skupina SPES je skupina mladih glasbenikov z Notranjske in Prlekije, ki jih poleg družinskih in prijateljskih vezi združuje tudi glasba. Izvajajo širok repertoar, zlasti sodobne krščanske glasbe, med njimi tudi avtorske. Člani skupine SPES so v osnovni zasedbi Urška Ivančič (vokal), Monika Ivančič (violina, vokal), Bojana Škrlj (klaviature, vokal) in Luka Škrlj (kitara, vokal), ob večjih glasbenih dogodkih pa se jim pridružijo različni glasbeniki.

spes fb 01

Z ustvarjanjem sodobne krščanske glasbe želijo pričevati Zanj in današnji generaciji približati to čudovito Božjo ljubezen, ki nas obdaja. Preko avtorskih pesmi stremijo k pristnemu izražanju krščanskih vrednot.

spes fb 02 spes fb 03

Nadeli so si ime SPES, kar v latinščini pomeni upanje, ki ga je potrebno ohranjati v vsakem trenutku življenja in ga živeti v polnosti. Saj kot beremo v Sv. pismu: "Oklepajmo se neomajne izpovedi upanja, ker je On, ki je dal obljubo, zvest." (Heb 10)

Na letošnjem festivalu se je skupina SPES predstavila s pesmijo Blagor Ranjenim, za katero je besedilo in glasbo napisala članica skupine Bojana Škrlj.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij