Svetnik

Skupina Svetnik je luč sveta ugledala sredi leta 2001. Od vsega začetka so ustvarjali in izvajali sodobno krščansko popularno glasbo. Po petih letih delovanja so se osredotočili na slavilno glasbo, ki glasbeno-zvrstno na prvi pogled ni nič drugačna, pa vendar je nekaj posebnega. Ko pravijo sami: so se vrnili h koreninam, k slavljenju, ki je način molitve. Ko izvajajo svojo glasbo, zanje to ni nastop za publiko, ampak s petjem in igranjem poskušajo voditi vse zbrane na intimen prostor osebnega srečanja z Gospodom.

svetnik fb 01  

Začetki skupine so sicer povezani z župnijo Sv. Jožefa Delavca v Račah (pri Mariboru), domačo župnijo, kjer je Svetnik gotovo največkrat spremljal bogoslužje. Ime Svetnik nosi skupina od vsega začetka in z njim opogumlja sebe in mlade, da se trudijo približevati vzoru pravih svetnikov. Sama zasedba se je skozi leta se je veliko spreminjala, steber skupina pa ostaja Tadej Vindiš tudi večinski avtor glasbe in besedil. Povejmo še to, da je skupina do tega trenutka izdala pet studijskih  albumov – peti , ki nosi naslov Popolna ljubezen je izšel v začetku septembra. Album prinaša več kot uro sveže sodobne krščanske glasbe: 10 avtorskih pesmi in 3 prevodi priljubljenih in nagrajenih slavilnih skladb – glasba, ki vodi k Bogu! Vodja založbe Prepihmedia in avtor in pevec skupine Svetnik, Tadej Vindiš: »Po letu osebnih in družinskih preizkušenj je bil projekt priprave novega albuma še poseben izziv. Hvaležen sem zanj, ampak še bolj se veselim tistih sadov, ki sledijo in ki jih morda niti ne bom videl. Zaupam, da ima Bog večje načrte s tem. Namen pesmi je, da zaživijo med ljudmi. Da nagovorijo in spodbudijo bodisi preko zvočnikov bodisi v živo. Da bi jih posvojili in bi postale tudi vaša molitev. Doma, na poti, v cerkvi... In končno, da bi to slavljenje tudi živeli, ne le peli.«

Skupina Svetnik je bila tekom let tudi redni udeleženec festivalov Ritem duha, Marijafest ter Ritem srca in tako s svojim 17-letnim neprekinjenim ustvarjanjem predstavlja enega izmed bolj izkušenih in plodovitih ustvarjalcev na področju slovenske sodobne krščanske glasbe.

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij