Radio Ognjišče vabi k prijavi

Razpis za festival RITEM SRCA 2023

Besedila pesmi morajo biti v slovenskem jeziku, krščanska duhovna vsebina pa mora biti jasno razpoznavna.

Izvajalec lahko sodeluje samo z 1 (eno) skladbo, avtorji pa z neomejenim številom prispevkov.

Na odru lahko hkrati nastopi največ 12 (dvanajst) izvajalcev (vokalna skupina, bend, ...). Vsi morajo do festivala dopolniti najmanj 16 (šestnajst) let.

Prijava na natečaj mora vsebovati:

  • besedilo z nadpisanimi harmonijami (akordi);

  • demo posnetek skladbe;

  • ime in priimek, naslov, elektronski naslov ter telefonsko številko kontaktne osebe;

  • kratko biografijo izvajalca;

  • naslov morebitnega založnika;

  • podpisano soglasje avtorjev, izvajalcev in morebitnega založnika, da lahko organizator (Radio Ognjišče) brez plačila honorarja skladbo uvrsti na digitalni album festivala (ta bo za pretočno poslušanje dostopen prek vseh večjih ponudnikov tovrstnih storitev);

  • podpisano izjavo avtorjev, s katero le-ti zagotavljajo, da gre za njihovo izvirno delo, da v zvezi s tem sprejmejo vso moralno in materialno odgovornost za morebitne zahtevke tretjih oseb in škodo, ki bi s tem nastala za organizatorja;

  • podpisano izjavo, s katero vsi avtorji in izvajalci zagotavljajo, da se strinjajo s pogojema, da izbrane prijavljene skladbe ni možno umakniti s tekmovanja in da izvajalci nastopajo pod prijavljenim imenom, ki ga pozneje ni mogoče spreminjati;

  • soglasje in izjave morajo biti izpolnjeni na obrazcu organizatorja, ki je objavljen na spletni strani festivala Ritem srca, ritemsrca.ognjisce.si.

Prijavo pošljite na ritem.srca@ognjisce.si ali v fizični obliki na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Ljubljana – Šentvid.

Strokovna komisija bo med prejetimi prispevki izbrala pesmi, ki bodo na festivalu tudi predstavljene. Komisijo imenuje organizacijski odbor festivala. Njeno delo ni javno, rezultati so dokončni.

Izvajalci so dolžni izbrano skladbo posneti in kakovosten končni posnetek dostaviti organizatorju do 25. aprila 2023. (Opomba: Oddani posnetki, ki ne bi zadostili standardom sodobne glasbene produkcije, so lahko in bodo zavrnjeni!)

Organizator se zaveže, da bo pomagal pri izbiri studiev in aranžerjev ter s finančnim nadomestilom (500 € bruto). Organizator ne krije dodatnih stroškov povezanih s snemanjem, prihodom in nastopom na festivalu Ritem srca 2023.

Festival bo 25. maja 2023 potekal na prostem v neposredni bližini OŠ Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. (V kolikor vremenske razmere ne bi omogočale izvedbe festivala na prostem, bo ta potekal v bližnji športni dvorani OŠ AŠ.)

Izbrani izvajalci bodo svoje nove skladbe predstavili ob spremljavi festivalskega benda ali v lastni izvedbi (izvajalec izrazi željo, končno odločitev sprejme organizator), aktivno pa bodo sodelovali pa bodo tudi pri promociji in spremljevalnem dogajanju festivala.

Organizator si pridržuje pravico objave foto-, video- in avdio-posnetkov s festivala ter besedil pesmi na spletu in v mladinskih pesmaricah.

Prijave na razpis sprejemamo do vključno 25. februarja 2023.

-

Za dodatna pojasnila in informacije pišite na elektronski naslov ritem.srca@ognjisce.si.

- - -

Razpis za Ritem srca 2023.pdf            Izjava in soglasje.pdf

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti,
ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

  Sprejmi  Več informacij